AIESEC
Hallottatok már róla? Hm, ha nem akkor mondok róla pár szót...ha igen, akkor is :D
Szóval, egy kis bemelegítés. Az AIESEC egy nemzetközi non-profit diákszervezet, azaz a legnagyobb diákszervezet, több mint 100 országban majdnem 100ezer taggal. Na, én csatlakoztam a debreceni helyi bizottsághoz 2013. novemberében és szeretem, csak félek, hogy nem lesz rá elég időm, hiszen itt az egyetem meg még egy-egy diákmeló becsúszik meg...meg hát satöbbi tudjátok ogy megy ez :D
Ja, kicsit eltértem a lényegtől. Vissza az AIESEChez. Gyorsan összefoglalom: cserék. Pontosabban diákcserék. Lehet jönni, menni szakmai cserékre, azaz cégekhez menni gyakornoknak külföldre, vagy szimplán önkéntesen fogod magad és mész egy országba dolgozni pl. egy oviba vagy iskolába. Tanítod a gyerekeket, diákokat, tanárokat, terjeszted a kúltúrádat, újakat megismersz, világot látsz, ismerkedsz, utazgatsz, bulizol (persze, munka után!). Na, hogy hangzik? :) Kell hozzá egy jó ANGOL tudás, mert a hivatalos nyelve az AIESECnek az angol.
De itt van a másik oldal is, amikor nem gyakornok vagy, hanem tag. Itt te intézed a cseréket, kiséred a gyakornokot, dolgozol, fejlődsz, ismerkedsz, bulizol és itt is van utazgatás, hiszen vannak konferenciák, nemzetiek, nemzetköziek. Én szeretem csinálni, hiszen az AIESEC vezetőket képez, sokat fejlődhetsz, tagból középvezető lehetsz, majd alelnök, elnök.
Ha valakit érdekel részletesebb infókat, írjon e-mailt! :))
Főzés - szoktatok? :D
Na, én úgy gondoltam h leírom a kedvenc receptemet ami iszonyat könnyű és nagyon finom szerintem :D
Szóval, neve nem igazán van xD Ez egy tészta+répa+tejföl cuccos izé fincsi kaja.
Hozzávalók (2 adag)
Két közepes hagyma, piros paprika, paprika ízlés szerint de én kb 2 olyan hosszú szeletet szoktam, naa így van vágva tudjátook: www.meggyogyulsz.com/wp-content/uploads/2013/07/paprika3.png ezt a linket kicsit lenyúltam de mintának megfelel, vmi paradicsomot vagy ismerősét, lentebb leírom, egy kisebb répa és laskatészta, azzal a legfinomabb, én azt úgy szoktam kimérni hogy fogok egy tányért és abba teszek, mikor lesz egy tányérnyi az két adag lesz ha megfő. És még olyan két evőkanálnyi tejföl kell.
Előszőr dinsztelsz hagymát és csinálsz egy pörköltalapot (olajban pírított hagymát - piríthatsz hozzá egy kis zöldpaprikát is - leveszed a tűzhelyről és teszel bele piros paprikát - azért vedd le, mert leég a paprika és az úgy nem túl kúúl - tehetsz bele egy kis paradicsomot is vagy , ahogy gondolod), aztán tedd bele a fűszereket, répát, tesztát, vizet, főzd egybe. Ha elég apróra vágod a répát, akkorra meg is fő mikorra a tészta. Na, ha összefőtt, tedd rá a tejfölt, picit összefőzöd és nyammihammi lehet enni :D Jó étvágyat! :D